Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Tikka - justert

Lam Tikka

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 glass tikka masala saus
  • 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, der du godt kan bruke lammeskav eller rester av lammestek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 glass tikka masala saus
  • 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server retten med nanbrød og ris.

Dette er en fin rett å lage om du har rester av lammestek. Skjær opp restekjøttet og følg oppskriften som beskrevet. Du kan også bruke lammeskav i denne retten. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

  • Even Bjørgesæter

    Noen forslag til de som ikke vil bruke saus på glass?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Even! Tikka masala saus laget i fra bunnen av kommer snart på matprat.no, men i mellomtiden vil jeg anbefale deg å bruke oppskriften Rask lammecurry, som er i samme gate :0) Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:42:03 handleliste stengt