Hopp til hovedinnhold
matprat logo
MEDISTERKAKER MED POTETSTAPPE, ERTER OG BACON

Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 3,5 ss potetmel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frosne erter
  • 150 g smårettbacon
  • 1 ss smør til steking

Potetstappe:

  • ca. 800 g mandelpotet eller andre melne poteter
  • ca. 1,5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 798 kcal
Fett 43 g
Protein 50 g
Karbohydrater 49 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 3,5 ss potetmel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frosne erter
  • 150 g smårettbacon
  • 1 ss smør til steking

Potetstappe:

  • ca. 800 g mandelpotet eller andre melne poteter
  • ca. 1,5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 798 kcal
Fett 43 g
Protein 50 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

trinn du kan merke av
Medisterkaker
Medisterkaker
Medisterkaker
Du får også kjøpt ferdigstekte medisterkaker i butikken. Legg dem i en ildfast form og varm dem i stekeovn på 180 °C til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter.
Har du ekstra dårlig tid, kan du bruke ferdig potetmos.

Server medisterkakene med potetmos toppet med sprøstekt bacon og erter. En skje tyttebærsyltetøy smaker også godt til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2024 03:18:24