Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Omelett med aprikos og chevre

Omelett med aprikos og chèvre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 2 ss vann
  • 100 g chevre (hvit geitost)
  • 5 stk. tørket aprikos
  • 4 ss appelsinjuice
  • 0,5 ss margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 625 kcal
Fett 45 g
Protein 31 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en spennende omelett for deg som er glad i å utforske nye smaker. Det finnes så utrolig mange måter å variere omelett på, så det er vanskelig å bli lei.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 2 ss vann
  • 100 g chevre (hvit geitost)
  • 5 stk. tørket aprikos
  • 4 ss appelsinjuice
  • 0,5 ss margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 625 kcal
Fett 45 g
Protein 31 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

  1. Hakk aprikoser og kok dem i appelsinjuice i en omelettpanne til juicen nesten er fordampet.
  2. Visp sammen egg og vann, og bland forsiktig inn chèvrebiter.
  3. Smelt margarin i omelettpannen og hell i omelettrøren. Trekk den stivnede røren inn mot midten. Når omeletten begynner å bli ferdig, så brett den sammen.

Hvelv omeletten på en tallerken og server med salat og ristede frø.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 03:32:20