Hopp til hovedinnhold
matprat logo
PYTT I PANNE MED SPEILEGG

Pytt i panne med speilegg

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 400 g karbonade
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. gulrot eller andre grønnsaksrester
  • 4 stk. kokt potet i terninger
  • 2 ss smør eller margarin
  • 4 stk. egg
  • 2 ss grovhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gi gårsdagens middagsrester et nytt liv. Skjær kjøtt, potet og grønnsaker i små biter og stek det raskt i en stekepanne. Vips, så har du en smakfull og populær middag på bordet. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon
  • 400 g karbonade
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. gulrot eller andre grønnsaksrester
  • 4 stk. kokt potet i terninger
  • 2 ss smør eller margarin
  • 4 stk. egg
  • 2 ss grovhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pytt i panne er klassisk restemat og alle ingrediensene kan både byttes ut med andre og varieres i mengde. Mange vil ha både sennep og ketchup ved siden av. Syltede rødbeter eller agurker og tyttebærsyltetøy er også tradisjonelt tilbehør. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bjørn Viggo Knutsen

    ..."fres bacon og kjøtt til det begynner å få farge". Å frese er et kokkeord som ofte brukes feil. Å frese betyr å steke på svak varme, UTEN å brune ;)

    • Cecilie Maske

      Hei, Bjørn Viggo! Der kan jeg ikke si meg enig med deg. Samtidig som også vi har tatt feil. I følge Store Norske Leksikon betyr frese "å raskt steke en matvare, for eksempel løk eller sopp, i fett uten å la den bli brun". Høy varme, altså, men ikke farge. Jeg skal rette opp i oppskriften, så vi blir ett steg nærmere å bli enige. :-). For det du beskriver ville jeg sagt "svisse" eller "surre". Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB13 17.02.2025 23:21:10 handleliste stengt