Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pai med tomater og brie

Pai med tomater og brie

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 4 stk. strimlet vårløk
  • 100 g brie
  • 16 stk. kalamataoliven uten stein
  • 6 stk. plommetomat
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag.

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 4 stk. strimlet vårløk
  • 100 g brie
  • 16 stk. kalamataoliven uten stein
  • 6 stk. plommetomat
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien varm eller lun, gjerne med en frisk salat til.

Pai med tomater og brie

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kirsti Østlid

    Jeg har laget flere gode paier, men denne ble som forventet bare suppe. Jeg forstekte bunnen og forseglet med eggehvite da jeg mistenkte at tomatene ville gi for mye fukt, men det hjalp ikke. Paien måtte steke mye lenger enn anvist, og var fortsatt gjennomblaut i fyll og deig. For å fikse denne tror jeg man må salte tomatene og ha de i ei sil et par timer før, slik at endel av vannet renner av.

  • Marius Koppang

    Om ein er sugen på litt kjøtt, så kan det anbefalast å ha eit par skiver god pølse (hot sopressa) som topping etter steiking.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB13 09.03.2025 11:40:37 handleliste stengt