Hopp til hovedinnhold
matprat logo
PANCHO VILLA - ENKEL MEKSIKANSK GRYTE

Pancho Villa - enkel meksikansk gryte

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. gul paprika i grove biter
  • 2 dl basmatiris eller langkornet ris
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. purre i ringer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Mexico er ikke ris bare ris. Der serveres aldri ris uten tomat, kraft, krydder eller grønnsaker. Her har vi også hatt i kjøttdeig av svin. Resultatet ble en enkel og rask rett, som passer perfekt når du er fysen på noe meksikansk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. gul paprika i grove biter
  • 2 dl basmatiris eller langkornet ris
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. purre i ringer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Pancho Villa - enkel meksikansk gryte 2.jpg

Du trenger: Kjøttdeig av svin, paprika, purre, hermetisk tomat, hønsebuljongterning, vann, basmatiris, olje, salt og pepper. 

trinn du kan merke av
Pancho Villa - enkel meksikansk gryte 3a.jpg
Pancho Villa - enkel meksikansk gryte 3b.jpg

Pancho Villa - enkel meksikansk gryte 4.jpg

Server gryteretten med salat og godt brød.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Inger Kristin Myhren

    Så godt ut,men det står ikke noe om krydder eller salt i oppskriften. Tilsatte selvfølgelig. Er det glemt å ta med krydder i oppskriften?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Dette er en eldre oppskrift, så er usikker på hvorfor det har vært spart på krydderet. Men her er det fritt fram å tilsette selv - bra du klarte å smake deg fram! :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Anne Lise Gotfredsen

    Kan denne lages dagen før servering?

    • Cecilie Maske

      Hei, Anne Lise! Ja, det går fint å lage retten dagen før den skal serveres. Det er mulig det er nødvendig å tilsette litt mer vann, i og med at risen fortsetter å svelle en stund etter at den er ferdig kokt. Hilsen Cecilie, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:17:38 handleliste stengt