Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Posjert egg i plastfolie

Posjert egg i plastfolie

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts nøytral nøytral olje
  • 1 stk. egg
  • 0,5 stk. avokado
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 skive grovt brød
  • 1 båt lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 346 kcal
Fett 24 g
Protein 14 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kanskje den aller enkleste måten å posjere et egg på, inspirert av den baskiske stjernekokken Juan Mari Arzak.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts nøytral nøytral olje
  • 1 stk. egg
  • 0,5 stk. avokado
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 skive grovt brød
  • 1 båt lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 346 kcal
Fett 24 g
Protein 14 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koketiden vil variere avhengig av størrelse på egget og på vanntemperaturen, men mellom 4 ½ og 7 minutter vil gi deg et perfekt posjert egg.
Skal du posjere flere egg, er dette en fin måte å gjøre det på. Vær oppmerksom på at temperaturen i vannet vil synke jo flere egg du posjerer på en gang, og da vil tilberedningstiden øke.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 09:06:26