Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 1.jpg

Rask thaicurry med kjøttdeig av svin

Ingredienser

porsjoner

Thaicurry:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 glass thai curry saus
  • 2 dl matfløte
  • 100 g sukkererter

Tilbehør:

  • 4 dl langkornet middagsris eller fullkornsris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En skikkelig god og rask gryterett i en travel hverdag! Kjøttdeig av svin og ferdig currysaus fra butikken er et supert utgangspunkt for enmiddag med masse smak. Vi har brukt sukkererter som knasende grønnsak men her kan du spe på med de grønnsakene du liker best. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Thaicurry:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 glass thai curry saus
  • 2 dl matfløte
  • 100 g sukkererter

Tilbehør:

  • 4 dl langkornet middagsris eller fullkornsris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 2.jpg

trinn du kan merke av
Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 3b.jpg
Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 3c.jpg
Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 3c.jpg
Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 3e.jpg

Server gryten rykende varm med risen, og eventuelt en grønn salat. Brød er også godt til. Fløten kan byttes ut med kokosmelk for et melkefritt alternativ. Rask thaicurry med kjøttdeig av svin 1.jpg

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Kristel Brynlund

    Jeg brukte kylling istedet for svinekjøtt, ble nydelig :)

  • David Karoliussen

    Er det mulig å bruke kokosmelk istedet for fløte i denne gryten?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, David! Det kan du absolutt gjøre;) Ikke bruk lett kokosmelk, den kan sprekke og du får en kornete gryte - men vanlig funker veldig fint:) og smaker kjempegodt! God middag:) HIlsen Anette, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 02.04.2025 23:53:34 handleliste stengt