Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrgryte med skav på primus

Reinsdyrgryte med skav på primus

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss olje eller margarin til steking
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
  • 4 ss rørt tyttebær , eventuelt selvplukk fra skogen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 41 g
Protein 22 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav er super turmat! Ta det med frossent i sekken, og stek det raskt på primusen når du er klar for middag på turen. I denne kremede reinsdyrgryta har vi stekt skavet sammen med sopp, løk og vårløk - herlig godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss olje eller margarin til steking
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
  • 4 ss rørt tyttebær , eventuelt selvplukk fra skogen
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 41 g
Protein 22 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

Forbered deg til turen ved å kutte opp grønnsaker i mindre biter og ha det i zip-lock poser eller en liten boks. Du kan eventuelt ta med en liten fjøl og kniv, slik at du kan kutte det opp ute i det fri. 

trinn du kan merke av

Server gryta med godt brød eller litt potetmos. 

Reinsdyrgryte med skav på primus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 06:59:46