Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålsalat med kokos og macadamianøtter

Rødkålsalat med kokos og macadamianøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 0,5 stk. revet kokosnøtt
  • 80 g macadamianøtter
  • Finrevet skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje eller rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 439 kcal
Fett 33 g
Protein 7 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne salaten av rødkål med fersk kokos og lime er rask og enkel å lage, og et friskt og syrlig tilbehør til retter av kylling eller svin. Og serverer du salaten i en kokosnøttskallet, kan du jo drømme deg bort til en sydhavsøy!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 0,5 stk. revet kokosnøtt
  • 80 g macadamianøtter
  • Finrevet skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje eller rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 439 kcal
Fett 33 g
Protein 7 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

  1. Finsnitt rødkålen med en skarp kniv eller ostehøvel.
  2. Riv fersk kokosnøtt på et rivjern.
  3. Bland sammen rødkål, kokos, nøtter og limeskall. Bland inn olje, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Får du ikke tak i fersk kokos så kan du bruke kokosmasse eller kokosflak i steden. For å få fram mer smak og aroma kan du riste kokosen i en tørr stekepanne til den begynner å bli gyllen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 12.12.2024 17:42:47