Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkesalat med pære og tørket fiken

Skinkesalat med pære og tørket fiken

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. pære i skiver
  • 4 stk. tørkede fiken i skiver
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 300 g juleskinke i strimler
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 1 stk. granateple

Sennepsvinagrette:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I julemodus og ønsker en salat som smaker litt jul? Med juleskinke, pære, fiken, granateple og sennepsvinagrette har du en sprø og deilig salat som garantert gir stemning.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. pære i skiver
  • 4 stk. tørkede fiken i skiver
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 300 g juleskinke i strimler
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 1 stk. granateple

Sennepsvinagrette:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dypp et salatblad i dressingen. Er dressingen for skarp, spe i litt mer olje. Dressingen er holdbar i kjøleskapet i 1-2 uker.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 07.04.2025 16:01:12 handleliste stengt