Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sommerkoteletter med bulgurotto

Sommerkoteletter med bulgurotto

Ingredienser

porsjoner

Bulgurotto:

  • 2 dl bulgur
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss margarin
  • 1 ts tørket estragon
  • 2 dl hvitvin
  • 1 dl matfløte
  • 2 dl parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sommerkotelettene trenger bare noen få minutter på grillen før de er serveringsklare. Her har vi laget en vri på risottoen, og laget den med bulgur i stedet. Derfor navnet bulgurotto.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bulgurotto:

  • 2 dl bulgur
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss margarin
  • 1 ts tørket estragon
  • 2 dl hvitvin
  • 1 dl matfløte
  • 2 dl parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kari Sør

    går det an å ha noe annet enn alkohol i? fks. vann?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kari! Du kan erstatte hvitvinen med vann eller kyllingbuljong. For å få litt syre som hvitvinen tilfører, kan du smake til med litt sitronsaft. Alkoholen i hvitvinen vil forøvrig fordampe helt, slik at det bare er smaken som blir igjen. Vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:18:29 handleliste stengt