Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Stekt ris

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 5 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje

Topping:

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 ss chiliflakes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 620 kcal
Fett 30 g
Protein 22 g
Karbohydrater 65 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Retten er også perfekt for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Her er det bare å bruke fantasien!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 5 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje

Topping:

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 ss chiliflakes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 620 kcal
Fett 30 g
Protein 22 g
Karbohydrater 65 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Benytt gjerne anledningen til å bruke opp rester av pålegg, pølser, koteletter, biffer, grillet kylling eller andre kjøttrester når du skal lage stekt ris. Det meste blir godt! 

Varier gjerne med ulike fryste grønnsaker, eller kutt opp rester av ferske grønnsaker du har i kjøleskapet. 

Topp med sesamfrø, koriander og chiliflakes før servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 20:36:49