Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tacosuppe

Tacosuppe

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 stk. gulrot i små biter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 300 g karbonadedeig eller annet kjøtt
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss maisenna utblandet i vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 11 g
Protein 23 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

TACO! Helgekos og superfavoritt hos de fleste nordmenn! Kanskje er det den gode kryddersmaken som gjør at vi elsker taco? Det er ingen grunn til ikke å ta smakene med seg videre inn i nye retter, iallfall. Her har du en varmende og god suppe, som godt kan lages av restene fra fredagstacoen, gjerne sammen med noen av grønnsakene innerst i grønnsaksskuffen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 stk. gulrot i små biter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 300 g karbonadedeig eller annet kjøtt
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss maisenna utblandet i vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 11 g
Protein 23 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen rykende varm med revet ost og tortillachips.

Tips: Har du kjøttrester, mais, tomater eller andre grønnsaker igjen fra tacomiddagen, kan du fint bruke dem i suppen, eller servere dem i skåler ved siden av så alle får ta det de ønsker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 12:48:48