Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Torsk med spekeskinke

Ovnsbakt torsk med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet , uten skinn og bein
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 4 skiver spekeskinke
  • 1 pk rød cherrytomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 pk ruccula
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. brokkoli
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat. Bak tomater med fisken i stekeovnen, lag en grønn og deilig rucculasaus, og kok potet og brokkoli. Enkelt, sunt og godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet , uten skinn og bein
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 4 skiver spekeskinke
  • 1 pk rød cherrytomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 pk ruccula
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. brokkoli
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Her krydrer vi ikke med salt, fordi spekeskinken vi surrer rundt vil gi nok salt til fisken.

Anrett torskestykkene på tallerken med rucculasaus og brokkoli. Retten smaker også kjempegodt med kokt ris. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Magnus Tvedt-Øresland

    Hei Paul-Ola, takk for tilbakemelding! Det er jo fabelaktig supert å tilsette noen ekstra ingredienser for å tilpasse sausen til egen gane og preferanser! Takk for at du deler! Mvh, Magnus, Matprat

  • Paul-Ola Vestre

    God middagsrett, men susen var ikke jeg i utgangspunktet fornøyd med, jeg tilsatte litt andre ingridienser, noe som jeg mener gjorde sausen mye bedre. Hadde i følgende: 1 ss cremefresh 1/4 ts hvitløkspasta Så knuste jeg litt av en fiskebuljong terning og hadde i. Enkel og god rett, 2 av 3 barn synest det var godt.

    • Simone Costa Austevoll

      Veldig godt kommentarer:) Takk for tips.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 18:04:56 handleliste stengt