Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wok med kylling og sursøt saus

Wok med kylling og sursøt saus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 4 ss maisenna
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (á 227 g)
  • 1 ss maisenna

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 4 ss soyasaus
  • lake fra 1 boks hermetisk ananas i biter (0.5-1 dl)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sweet and sour har du kanskje spist en gang på restaurant eller ferie. En sursøt saus lager du enkelt selv – raskt, rimelig og med masse smak. I en kyllingwok med grønnsaker smaker den nydelig!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 4 ss maisenna
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (á 227 g)
  • 1 ss maisenna

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 4 ss soyasaus
  • lake fra 1 boks hermetisk ananas i biter (0.5-1 dl)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Har du dårlig tid? Dropp "paneringen" på kyllingen. Skjær kyllingfileten i strimler, og fres dem raskt på høy varme før du steker grønnsakene. 

trinn du kan merke av

Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler. Topp med frisk chili eller koriander for ekstra smak. Pynt eventuelt med sesamfrø. 

Wok med kylling og sursøt saus

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Hege Nielsen

    Jeg er ikke så glad i eplesidereddik. Vil vineddik fungere i stedet?

    • Cecilie Maske

      Hei, Hege! Du kan bruke den eddiken du liker best! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Sveinung Ryland

    Denne var veldig smakfull og god! Mer chili anbefales. Brukte ca 1,5 chili (ikke teskje, men hele, uten frø) Da var den litt spicy. Finnes det oversikt over næringsinnhold i denne oppskriften?

    • Ann-Christin Bru

      Hei! I SUNN-kategorien vår så ligger det med en oversikt over næringsinnholdet til alle rettene. Vi hadde ikke en eksisterende oversikt på denne retten, men vi har næringsberegnet den til deg nå og ser at retten inneholder ca. 442 kcal per porsjon. Videre så har den følgende næringsinnhold (per porsjon): Fett: 9.3 g, Karbohydrater: 40.9 g, Protein: 47.3 g og Jern: 2.2 mg. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:18:36 handleliste stengt