Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Agurk og urtesuppe

Agurksuppe med urter

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. agurk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Til servering

  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 146 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. agurk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Til servering

  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 146 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.

Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 09:32:47