Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatiske dumplings med dip

Asiatiske dumplings med dip

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter revet hvitløk
  • 50 g finhakkede hermetiske bambusskudd
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Grønnsaker til servering:

  • 2 stk. vårløk i tynne strimler
  • 2 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. hjertesalat revet i grove biter
  • 8 stilker frisk koriander

Dipsaus:

  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamfrø
  • saft av 1 stk. lime

Deig:

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvetemel eller maisenna til utkjevling

Til steking:

  • 2 ss nøytral nøytral olje til steking
  • 1 dl vann til damping
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (20)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Asiatiske dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. Variasjonene er nærmest uendelige både på smak og utseende. Her har vi valgt å fylle dem med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 6 dumplings per porsjon.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter revet hvitløk
  • 50 g finhakkede hermetiske bambusskudd
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Grønnsaker til servering:

  • 2 stk. vårløk i tynne strimler
  • 2 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. hjertesalat revet i grove biter
  • 8 stilker frisk koriander

Dipsaus:

  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamfrø
  • saft av 1 stk. lime

Deig:

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvetemel eller maisenna til utkjevling

Til steking:

  • 2 ss nøytral nøytral olje til steking
  • 1 dl vann til damping
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza

Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dipsausen.

Asiatisk mat inneholder generelt mye salt. Sauser som for eksempel soyasaus, kecap manis (søt soyasaus), hoisinsaus og teriyakisaus inneholder en del salt. Spiser du mye asiatisk mat kan det lønne seg å velge de saltreduserte alternativene.

Asiatiske dumplings med dip

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Oda

    Sinnsykt gode! Noe av det beste jeg har lagd. Men det er alt for mye fyll i forhold til deig. Da jeg hadde brukt opp deigen hadde jeg halvparten av fyllet igjen, så jeg endte opp med å måtte lage dobbelt så mye deig. Deigen min har heller ikke for tykk.

  • Tord

    Tror ingen hos matprat har testet denne oppskriften, eller så gir de altfor vage opplysninger om fremgangsmåte. De klebret seg fast i stekepannen og de var umulig å få løse uten at de gikk i oppløsning.

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Tord! Hvilken stekepanne har du brukt? Jeg opplevde det samme som deg en gang, da jeg stekte i en jernpanne. De satte seg skikkelig fast. Men, har stekt dumplings massevis av ganger uten at de har festet seg også, dog i en teflonpanne/stekepanne med slippbelegg. Jeg skal se på fremgangsmetoden, og skrive inn en tydeligere beskrivelse. Hilsen Anette, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 17.04.2025 00:57:21 handleliste stengt