Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Avokadoburger

Avokadoburger

Ingredienser

porsjoner
  • 2 skiver kalkunbacon
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 0,5 l vann
  • 1 stk. avokado
  • 2 blader hjertesalat eller annen salat
  • 2 skiver agurk , skåret på langs
  • 2 ss karse eller reddikspirer
  • 1 ts svarte sesamfrø til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 525 kcal
Fett 46 g
Protein 21 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Burger til frokost, sa du?? Selvfølgelig! Her har du en deilig avokadoburger fylt med sprøtt kalkunbacon og porsjert egg. Det er frokosten sin, det!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 skiver kalkunbacon
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 0,5 l vann
  • 1 stk. avokado
  • 2 blader hjertesalat eller annen salat
  • 2 skiver agurk , skåret på langs
  • 2 ss karse eller reddikspirer
  • 1 ts svarte sesamfrø til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 525 kcal
Fett 46 g
Protein 21 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Fres kalkunbacon i en varm panne med olje til det er sprøtt.
  2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen, og lag en liten virvelvind på vannet. Knekk egget forsiktig ned i vannet. La det stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så det ser pent ut.
  3. Del avokado i to, og skrell forsiktig av skallet. Skjær en liten bit av den ene halvdelen, slik at avokadoen står støtt. 
  4. Legg på salatblad, agurkskiver og stekt kalkunbacon. Løft forsiktig over det porsjerte egget, pynt med spirer og legg forsiktig på den andre delen med avokado. Dryss over sesamfrø til pynt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:21:19