Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggrynsalat med røkt svinekam

Byggrynsalat med røkt svinekam

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl byggryn , perlespelt eller andre gryn
  • 150 g cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pose ruccula á 70 g
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • ca. 200 g rester av røkt svinekam eller annet kjøtt
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • finrevet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4072 kcal
Fett 338 g
Protein 146 g
Karbohydrater 81 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en klassisk resterett med enkle ingredienser og med store muligheter for variasjon. Med kokte byggryn, perlespelt eller andre gryn og middagsrester av røkt svinekam eller annet kjøtt tar det ikke mange minuttene å lage denne salaten - super til lunsj eller en lett og rask middag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl byggryn , perlespelt eller andre gryn
  • 150 g cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pose ruccula á 70 g
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • ca. 200 g rester av røkt svinekam eller annet kjøtt
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • finrevet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4072 kcal
Fett 338 g
Protein 146 g
Karbohydrater 81 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server salaten med en gang. Varier salaten med det du har av grønnsaker og rester i kjøleskapet. Byggryn kan byttes ut med havreris eller ulike perlegryn. 

Byggrynsalat med røkt svinekam

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:05:32