Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baked oats med blåbær

Baked oats med blåbær

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 0,5 stk. banan
  • 1,5 ss honning
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vi har fått skikkelig dilla på bakt havregrøt og spesielt denne som er fylt med blåbær. Perfekt start på dagen eller som en litt sunnere dessert! Oppskriften gir en større porsjon eller to små.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 0,5 stk. banan
  • 1,5 ss honning
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Baked oats med blåbær

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Dilla på grøt

Podcast-episode: Proteiner og egg

 

Kommentarer

  • Tina Helene

    Hvor lenge kan den stå i kjøleskap før den må brukes? Jeg lagde denne på dagtid og tenkte å ha den i morgen tidlig.

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det er ikke noe problem - holder seg god i noen dager :) dekk gjerne til med plast, så tar den ikke smak fra andre matvarer. Hilsen Marta, Matprat

  • Mathilde Birch-Aune Marthinsen

    Lagde røren klar på kvelden og satt i kjøleskapet over natten og stekte den opp på morgningen. Med kjøleskapskald røre og uten forvarming av ovn trengte de ca. 45 min steketid. Ble veldig bra. Fikk masse komplimenter av 2-åringen! :)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 29.04.2025 01:24:00 handleliste stengt