Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt havregrøt med eple

Bakt havregrøt med eple

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. eple
  • 0,5 dl hasselnøtter
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts rapsolje
  • 1 ts honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grøt er ikke bare trendy, det er også veldig allsidig. Bak havregrøten i stekeovnen!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. eple
  • 0,5 dl hasselnøtter
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts rapsolje
  • 1 ts honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Dilla på grøt

Podcast-episode: Proteiner og egg

 

Kommentarer

  • Aina Schultz

    Denne var mye mer lettvint enn det ser ut til. Og jeg likte den veldig godt. Lager den for andre gang nå.

  • Marit Jørgensen

    Dette var kjempegodt, men porsjonen er nok til 2 med litt banan og en klatt yoghurt ved siden av.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 05.04.2025 10:58:01 handleliste stengt