Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff med ovnsbakt potet og rosenkål

Biff med ovnsbakt potet og rosenkål

Ingredienser

porsjoner

Potet- og grønnsaksform:

  • 300 g små potet
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss honning
  • 300 g rosenkål
  • 100 g østerssopp , eller annen sopp

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 3 ss hakkede friske urter
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 828 kcal
Fett 35 g
Protein 53 g
Karbohydrater 65 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftig biff med ovnsbakte poteter, rosenkål og sopp. Rosenkålen og soppen ovnsstekes sammen med potetene og gjør seg nesten selv i ovnen, slik at du har tid til å steke biffen og fikse en enkel og frisk urtedressing i mellomtiden. Enkelt og godt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Potet- og grønnsaksform:

  • 300 g små potet
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss honning
  • 300 g rosenkål
  • 100 g østerssopp , eller annen sopp

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 3 ss hakkede friske urter
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 828 kcal
Fett 35 g
Protein 53 g
Karbohydrater 65 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Biff med spinatfylt paprika 3.jpg

Kokketips: Noen fedd hvitløk og litt frisk timian i pannen under steking gir ekstra smak og kjærlighet.

Kokketips: I dressingen kan du bruke både rømme, créme fraîche, yoghurt eller kefir, eller en blanding av disse. Urter som passer i urtedressing: dill, persille, bladpersille, gressløk, koriander, timian, kjørvel, oregano, basilikum, stilkselleri (blader) og mynte.

Biff med ovnsbakt potet og rosenkål

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 11:23:20