Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
CHILI CON CARNE MED SVINEKJØTT

Chili con carne med svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet skåret i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater à 400 g
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 328 kcal
Fett 11 g
Protein 30 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst på en ordentlig god gryte? Chili con carne er en superfavoritt! Med både tørket og fersk chili, bønner, grønnsaker og strimlet, norsk svinekjøtt er dette en gryte som både metter og varmer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet skåret i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater à 400 g
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 328 kcal
Fett 11 g
Protein 30 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Chili kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Liker du chili con carne ekstra hot? Da kan du tilsette ekstra chili eller litt chilipulver.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
En smakfull gryte er klar til servering. Sett gjerne gryten rett på bordet eller server i dype tallerkener. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB14 01.09.2024 00:49:15