Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dal - linsegryte

Dal - linsegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bit frisk ingefær , tommelstor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 4 dl røde linser (tørre)
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
  • 200 g basmatiris
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bit frisk ingefær , tommelstor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 4 dl røde linser (tørre)
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
  • 200 g basmatiris
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server linsegryten rykende varm sammen med ris og hakket koriander. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Thomas Paulsen

    Dette ser veldig godt ut, men veldig lite protein i retten. Hva kan jeg supplere med for å få inn mer protein?

    • Cecilie Maske

      Hei, Thomas! Linser inneholder ganske mye protein, men om du vil øke proteinmengden kan du godt servere brød ved siden av, eller for eksempel blande inn en boks med røde bønner. Om du ikke ønsker å beholde retten vegetarisk kan du godt tilsette kylling eller svinekjøtt, for eksempel litt kylling lårfilet eller en svinekotelett i strimler. Lykke til, hilsen Cecilie, Matprat

  • Edel Gullbjørg Ledang

    Jeg brukte røde bønner og de ble aldri myke selv om jeg kokte denm i 2,5 timer. De skulle ha ligger i vann i 6 timer først. Kanskje noe mindre med røde linser? Lagde retten i Roma og kjøpte bønnene der, men det er vel det samme?

    • Cecilie Maske

      Hei, Edel! Tørre bønner må alltid bløtlegges i minst 6 timer. Det er veldig vanskelig å få dem myke ved bare å koke dem. Det er det fine med linser - de trenger ikke bløtlegging! Og det er nok ikke forskjell på bønner i Italia og Norge :-). Hilsen Cecilie, Matprat

      • Edel Gullbjørg Ledang

        Hei, tusen takk. Føler meg veldig dum , her i Roma brukes det jo mye bønner og linser og jeg gjorde altså en stor feil!!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 15.04.2025 14:55:25 handleliste stengt