Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ertesuppe med grønn curry

Ertesuppe med grønn curry

Ingredienser

4  porsjoner

Ertesuppe:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. brokkoli (á ca. 400 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 2 ss grønn curry paste
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 pk frosne erter (á 400 g)
  • 1 boks lett kokosmelk (á 400 g)
  • eventuelt saft av 0,25 stk. lime

Topping:

  • 4 ss lettrømme , eventuelt et vegansk alternativ
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 264 kcal
Fett 16 g
Protein 10 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En skikkelig grønn ertesuppe med masse smak! Grønn curry, kokosmelk og koriander gir et hint av det asiatiske kjøkken. Server den enten som en hverdagsmiddag, eller som forrett i en gjestemiddag. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner

Ertesuppe:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. brokkoli (á ca. 400 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 2 ss grønn curry paste
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 pk frosne erter (á 400 g)
  • 1 boks lett kokosmelk (á 400 g)
  • eventuelt saft av 0,25 stk. lime

Topping:

  • 4 ss lettrømme , eventuelt et vegansk alternativ
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 264 kcal
Fett 16 g
Protein 10 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne suppen med litt godt brød.

Suppen kan gjøres vegansk helt enkelt ved å droppe rømme, eller bytte ut rømme med et plantebasert alternativ. 

Ertesuppe med grønn curry

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 13:50:27