Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fisk og grønnsaker på grillen

Fisk og grønnsaker på grillen

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g brosmefilet eller annen hvit fiskefilet
  • 0,5 stk. blomkål
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 8 stk. sjalottløk
  • 4 båter hvitløk
  • 8 stk. mini- paprika
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 kvister frisk timian
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 303 kcal
Fett 12 g
Protein 30 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å grille fisk kan være Litt kinkig i blant, men med en grillrist går matlagingen over åpen ild som en lek - både med fisk og grønnsaker! I vår rist ligger det saftige biter av brosme, men her kan du bruke akkurat den fisken du har lyst på, sammen med sesongens deilige grønnsaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g brosmefilet eller annen hvit fiskefilet
  • 0,5 stk. blomkål
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 8 stk. sjalottløk
  • 4 båter hvitløk
  • 8 stk. mini- paprika
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 kvister frisk timian
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 303 kcal
Fett 12 g
Protein 30 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Brosme kan byttes ut med andre fiskeslag som steinbit, sei, torsk eller kveite, og grønnsakene kan byttes ut med det du har tilgjengelig i sesong. Vi har brukt små minipaprika, men de kan godt byttes ut med vanlig paprika i grove biter. Denne retten kan også lages i ildfast form i stekeovnen. Sett formen midt i ovnen på 220 grader i 15 - 20 minutter.

Fisk og grønnsaker på grillen

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 17:48:35