Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Fermentering gir ekstra god smak og lang holdbarhet på hjemmelaget tomatsalsa. Kjempegodt som tilbehør til kjøtt, meksikanske retter eller som topping på pølser. Enkel å lage er den også!
Myse fungerer som en startkultur, og setter i gang fermenteringen. Alternativt kan du bruke lake fra fermenterte grønnsaker, laken på toppen av yoghurt, vannkefir, kombucha eller lignende for sette i gang fermenteringen.
Etter 1-2 dager vil du kunne se små bobler i glasset, da er fermenteringen i gang. Det er lurt å løfte på lokket underveis for å slippe ut overtrykk.
Temperaturen i rommet vil bestemme hvor raskt tomatsalsaen blir klar. Når du er fornøyd med smaken kan du bytte til vanlig lokk, og oppbevare salsaen i kjøleskapet. Bruk kun rene redskaper i glasset, så vil den være holdbar i flere uker.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.