Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Foto vår 2019 v/Anette og Cecilie

Fermentert tomatsalsa

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g rødkål eller hodekål
  • 25 g grovt salt
  • 700 g tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. hel hvitløk
  • 1 potte frisk koriander eller bladpersille
  • 80 g rød chili
  • 0,5 dl myse
  • saft av 1 stk. sitron
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 4 g
Protein 19 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fermentering gir ekstra god smak og lang holdbarhet på hjemmelaget tomatsalsa. Kjempegodt som tilbehør til kjøtt, meksikanske retter eller som topping på pølser. Enkel å lage er den også!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g rødkål eller hodekål
  • 25 g grovt salt
  • 700 g tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. hel hvitløk
  • 1 potte frisk koriander eller bladpersille
  • 80 g rød chili
  • 0,5 dl myse
  • saft av 1 stk. sitron
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 4 g
Protein 19 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Myse fungerer som en startkultur, og setter i gang fermenteringen. Alternativt kan du bruke lake fra fermenterte grønnsaker, laken på toppen av yoghurt, vannkefir, kombucha eller lignende for sette i gang fermenteringen.

Etter 1-2 dager vil du kunne se små bobler i glasset, da er fermenteringen i gang. Det er lurt å løfte på lokket underveis for å slippe ut overtrykk.

Temperaturen i rommet vil bestemme hvor raskt tomatsalsaen blir klar. Når du er fornøyd med smaken kan du bytte til vanlig lokk, og oppbevare salsaen i kjøleskapet. Bruk kun rene redskaper i glasset, så vil den være holdbar i flere uker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2024 12:40:20