Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi

Fermenterte grønnsaker

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 29 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 29 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 13:31:44