Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi

Fermenterte grønnsaker

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

  • Helge Gudmestad

    punkt 2, kok opp vann og salt, punkt 3, ha kål og saltlake i en bolle... Det står ikke at saltlaken skal avkjøles først. Dette er vel meget viktig - kålen skal jo ikke ´kokes´... Selv lager jeg kimchi med lake laget på himalayasalt som jeg blander i kaldt vann til vannet ikke ´tar´mer salt, og lar kålen stå et døgn. Nå sist erstattet jeg halvparten av kinakålen med grønnkål, det ble himmelsk - og kanskje enda sunnere..

    • Ann-Christin Bru

      Hei Helge! Takk for tilbakemeldingen din. Du har helt rett, saltblandingen skal være helt avkjølt før man heller den over kålen. Jeg har nå spesifisert dette i fremgangsmåten. Mvh. Ann-Christin, Matprat

  • Lasse Dahl

    Stemmer det med «1⁄2 dl chiliflakes» i dressingen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Lasse! Ja, det stemmer! Det er en ganske stor porsjon, så det blir ikke så sterkt. Men om du synes det er for mye chili, kan du godt redusere mengden litt og heller tilsette mer når kimchien er ferdig. Lykke til, hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 22.04.2025 11:23:27 handleliste stengt