Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferske vårruller med omelett og reker

Ferske vårruller med egg og reker

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. paprika i strimler
  • 1 stk. avokado i strimler
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss frisk koriander
  • 24 stk. reker skrelt
  • 2 stk. egg
  • 2 ss vann
  • 4 stk. rispapir

Lime- og hvitløksdipp:

  • 0,25 ts grovt chilipulver
  • 1 båt hvitløk most
  • 1 ss sukker
  • 1 ts riseddik
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 2 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Omelett og reker passer perfekt i en fersk vårrull laget med rispapir. Sammen med en frisk lime- og hvitløksdipp blir det ekstra digg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. paprika i strimler
  • 1 stk. avokado i strimler
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss frisk koriander
  • 24 stk. reker skrelt
  • 2 stk. egg
  • 2 ss vann
  • 4 stk. rispapir

Lime- og hvitløksdipp:

  • 0,25 ts grovt chilipulver
  • 1 båt hvitløk most
  • 1 ss sukker
  • 1 ts riseddik
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 2 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
3a Ferske vårruller med ytrefilet av svin
3c Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server rullene sammen med dippen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • kamilla bentzen

    hei, hvor lenge kan de stå ute før de blir spist?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kamilla! Ferska vårruller er «ferskvare», og vil tørke inn veldig raskt. I løpet av en halv time vil rispapiret tørke inn. Men du kan prøve å dekke dem med et fuktig kjøkkenhåndkle, så holder de litt lenger. Hilsen Cecilie, MatPrat.

  • Henriette Tengs Gjertsen

    Hvor mange blir det ut av 1 porsjon?

    • Cecilie Maske

      Hei, Henriette! I oppskriften står det 4 rispapir, så dette er nok beregnet på to personer. Jeg ser at antall porsjoner er falt ut, og skal få det på plass igjen. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 21:17:57 handleliste stengt