Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferske vårruller med suovas

Ferske vårruller med suovas

Ingredienser

porsjoner

Betesalat:

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 bunt grovhakket bladpersille
  • saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Dipp:

  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 6 ss vann
  • 1 ss frisk gressløk
  • 1 stk. grønn chili , i tynne skiver
  • 1 båt grovhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 336 kcal
Fett 16 g
Protein 22 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

På høsten er betesesongen på sitt beste! Med fargerike beter får du enkelt en frisk og crispy betesalat, som passer utrolig godt til det røkte suovas kjøttet. Suovas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, men du kan fint bruke vanlig reinsdyrskav i denne oppskriften. Rispapirrullene blir like gode!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Betesalat:

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 bunt grovhakket bladpersille
  • saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Dipp:

  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 6 ss vann
  • 1 ss frisk gressløk
  • 1 stk. grønn chili , i tynne skiver
  • 1 båt grovhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 336 kcal
Fett 16 g
Protein 22 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbeter da de raskt setter farge.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sunn start på året + lytterspørsmål

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 15:33:08