Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk kyllingsuppe

Fransk kyllingsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kyllingfilet
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • skallet fra 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk basilikum
  • 4 stk. grovt rundstykke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og lett suppe. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kyllingfilet
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • skallet fra 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk basilikum
  • 4 stk. grovt rundstykke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne suppen med godt brød eller grove rundstykker.

 

Liker du denne franske kyllingsupen godt, så bør du også prøve fransk løksuppe. Den kan vi anbefale!

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Anne-Maren Mareritt

    Hei, det står at kjøttet skal trekke et par minutter til det er mørt. Skal virkelig kyllingfilè kun trekke et par minutter, også er det ferdig til å spise?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Anne-Maren! Når kyllingbitene er så små som vi sier i fremgangsmåten, skal et par minutter holde. Men jeg har endret litt på teksten til at man skal la kjøttet trekke til kjøttet er gjennomkokt. Det er helt klart viktig å sjekke det. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

  • Merethe Lie

    Det står 2l kyllingkraft eller hønsebuljong. Hvis jeg velger hønsebuljong, hvor mange skal jeg ha oppi og hvor mye vann? :)

    • Ann-Christin Bru

      Hei Merethe! Det står på emballasjen til hønsebuljonterningene hvor mange treninger du trenger til 2 l væske. Det kan være forskjellig fra produsent til produsent. Du skal ha like mye væske selv om du velger å bruke hønsebuljong. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 07:54:46 handleliste stengt