Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frittata med spinat og feta

Frittata med spinat og feta

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 4 ss vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. løk
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g frisk spinat ferdig vasket
  • 75 g fetaost

Salat:

  • 65 g ruccula
  • 10 stk. cherrytomat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 2 båter sitron
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Frittata er det italienske navnet. På spansk er det tortilla. På norsk kan dette kalles en eggepanne. Kjært barn har mange navn. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 4 ss vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. løk
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g frisk spinat ferdig vasket
  • 75 g fetaost

Salat:

  • 65 g ruccula
  • 10 stk. cherrytomat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 2 båter sitron
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ruth Anne Harbækvold

    Må få spørre om en ting! Er det ikke dette vi kaller omelett på "godt" norsk...😊

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ruth Anne! Du kan fint kalle fritatta for en omelett, eller bondeomelett om du vil, da fyllet blandes sammen med egget 😉 Eventuelt en eggepanne? Mange alternativer. Hilsen Marta, MatPrat

  • Ariel Iversen-Brandt

    Kan man lage denne i form i ovnen hvis man ikke har stekepanne med lokk?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ariel! Ja, det går helt fint. Du kan også bruke andre ting som lokk - for eksempel en annen stekepanne snudd på hodet, en tallerken eller bunnen i en springform. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB11 19.02.2025 09:26:41 handleliste stengt