Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frittata med tomat og spinat 1

Frittata med tomater og spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. rødløk , i tynne skiver
  • 250 g frisk spinat
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 8 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. rød cherrytomat ,delt i to
  • 25 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne italienske omeletten byr på både løk, spinat og tomater. Frittata er  utmerket som et måltid etter trening, pålegg på brødskiven eller som en rett på et tapasbord. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. rødløk , i tynne skiver
  • 250 g frisk spinat
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 8 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. rød cherrytomat ,delt i to
  • 25 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Frittata med tomat og spinat 2

Du trenger: egg, salt, pepper, olje, hvitløk, rødløk, cherrytomater, spinat og fersk parmesan.

trinn du kan merke av
Frittata med tomat og spinat 3a
Frittata med tomat og spinat 3b
Frittata med tomat og spinat 3c

Frittata med tomat og spinat 4

Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. Server gjerne grovt brød til for et mer fullverdig måltid. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Stine Helene Hansen

    Hei Parmesanost er vel ikke vegetarisk? Den på bildet er laget med animalsk løpe : Tradisjonsrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

  • Cecilie Elstad

    Hvor lenge kan denne retten oppbevares i kjøleskap?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Cecilie! Denne retten kan fint stå i kjøleskapet 2-3 dager:) Hilsen Anette, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB13 19.02.2025 09:35:38 handleliste stengt