Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsaksspagetti med biffstrimler

Grønnsaksspagetti med biffstrimler

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin til steking

Sitron- og chilidressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Biffstrimler:

  • 375 g biffkjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 461 kcal
Fett 34 g
Protein 24 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti. Squash egner seg perfekt, men andre faste rotgrønnsaker kan også brukes. Vi har valgt å servere grønnsaksspagettien rå med varme biffstrimler og sopp som tilbehør, men den kan også få en rask runde i stekepannen med litt olje, og serveres som en deilig, lun salat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin til steking

Sitron- og chilidressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Biffstrimler:

  • 375 g biffkjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 461 kcal
Fett 34 g
Protein 24 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke juliennejern: Lage grønnsaksspagetti med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
Squashen vil avgi en del vann etter at den er blandet med dressingen. Det gjør også at den vil falle litt sammen og bli litt mer «spagettiaktig» i konsistensen.

Server grønnsakpastaen i dype tallerkener med saftige biffstrimler og stekt sopp på toppen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 17:41:11