Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulasjsuppe

Enkel gulasjsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enklere variant av Ungarns nasjonalrett gulasj. Denne oppskriften er tilpasset en travel hverdag og er ikke helt autentisk, men er en utmerket erstatning for originalen, og full av gode smaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ungarsk gulasj 3a.jpg
Ungarsk gulasj 3b.jpg
Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.
Gulasjsuppe kan gjerne serveres med grovt brød. Det vil i så fall øke kalori- og næringsinnholdet.
Ordet gulasj er avledet av det ungarske «gulyás», som både betyr «gjeter» og er navnet på denne deilige, smaksrike kjøttsuppen. Opprinnelig ble suppen laget av gjeterne ute på Pusztaen i Ungarn. I dag finnes det et utall varianter av gulasj, og det er en populær rett i store deler av det østlige Europa.
 

   Ungarsk gulasj 4.jpg
Gulasjsuppen klar til servering. Sett gjerne kjelen rett på bordet eller server i suppetallerkener. 

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bjørg Weie Nilssen

    Kan man bruke høyrygg/bog i stedet for flatbiff?

    • Cecilie Maske

      Hei, Bjørg! Ja, det kan du! Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Helena Syvertsen

    Smaken var veldig god, men jeg syntes ikke dette smakte ungarsk gulasj..

    • Cecilie Maske

      Hei, Helena! Nei, dette er nok en litt "juksevariant" av ungarsk gulasj. Vi jobber med å få en ekte gulasj-oppskrift på plass ganske snart! Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Judit Bende

        Oppskriften er litt tungvint. Stek hakket løk gylden, ha i paprikapulver. Stek ved svak varme 1-2 min, rør så ikke det brenner seg. Ha så i kjøtt terningene og stek, til de ikke er røde lenger. Hell over vann så det dekker kjøttet og ha i salt etter smak og karve også etter smak, 1fersk rød tomat uten skinn og gjerne rød og grønn paprika biter etter smak. Dette må putre på svak varme til kjøttet er mørt. Ca 1 god time. Så kan du ha i potet terninger og koke dem møre og nå vil du få en suppe som ungarsk gulyás. Jeg bruker oksebog og veldig bra å ta med kraftbein. Det lager mye bedre smak i suppa. Svinebog går også fint og er mye rimeligere. Tomatpurré anbefales ikke for suppa blir syrlig av det. Ingen i Ungarn bruker det, så vidt jeg kjenner til. Måtte bare tipse dere og håper at jeg ikke sårer noen.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB11 17.02.2025 23:09:40 handleliste stengt