Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet kyllingfilet med agurksalat

Grillet kyllingfilet med agurksalat

Ingredienser

porsjoner

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl matyoghurt
  • ca. 1 ts olivenolje
  • ca. 0,25 stk. agurk
  • 1 bunt reddik
  • ca. 3 ss søt chilisaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfilet er alltid populært – også som grillmat. Tørk fileten med papir før du legger den på grillen, og grill den raskt på høy varme før den får hvile seg ferdig i en kjøligere sone noen minutter. Agurksalat med grillet minimais er enkelt og spenstig tilbehør.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl matyoghurt
  • ca. 1 ts olivenolje
  • ca. 0,25 stk. agurk
  • 1 bunt reddik
  • ca. 3 ss søt chilisaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Pensle kyllingfileter med olje, og krydre med litt salt og pepper. Grill filetene i ca. 5 minutter på hver side. La dem ettersteke noen minutter på den kjøligere delen av grillen.
  2. Skrell agurk og del i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurkene i tynne strimler på langs, og deretter i små terninger. Ha terningene i en skål og bland med resten av ingrediensene.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Grill minimais raskt, eller rist den i en varm stekepanne med litt olje. Avkjøl litt og bland inn i salaten.
  4. Smak til med salt og pepper. Sett salaten kaldt til den skal serveres.
Vil du redusere tilberedningstiden på kyllingfiletene, kan du dele dem på langs før du legger dem på grillen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2025 04:27:21 handleliste stengt