Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillspyd med svinekjøtt og salat i glass

Grillspyd med svinekjøtt og salat i glass

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • revet skall og saft av 1 stk. lime

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk. lime

Salat:

  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk rød cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enten du skal grille på balkongen, i hagen, på stranda eller i parken er disse marinerte grillspydene servert med salat i glass perfekte! Salaten kan lages i forveien, og oppbevares i kjøleskap - så er det bare å snu på glasset rett før du skal spise. Sunn og god grillmat!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • revet skall og saft av 1 stk. lime

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk. lime

Salat:

  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk rød cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Den kalde sonen kan også med fordel brukes som hvileplass for ferdig grillet kjøtt. Da uten lokk.

Server grillspyd av svinefilet med salat i glass.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 17:12:23