Hopp til hovedinnhold
matprat logo
grønn pasta med stekt egg

Grønn pasta med stekt egg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g fullkornspagetti
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss revet parmesan

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 pk frosne erter (á 250 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 560 kcal
Fett 20 g
Protein 28 g
Karbohydrater 53 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fullkornspagetti med ekstra grønt! Tynne, tynne strimler av squash egner seg perfekt som et alternativ til spagetti, eller til å blandes i. Sammen med en grønn ertepuré, stekt egg og et dryss parmesan så blir dette en smakfull og grønn middag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g fullkornspagetti
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss revet parmesan

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 pk frosne erter (á 250 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 560 kcal
Fett 20 g
Protein 28 g
Karbohydrater 53 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Har du ikke juliennejern: Lage grønnsaksspagetti med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.

 

grønn pasta med stekt egg

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 20:24:28