Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønn salat med kylling, asparges og pinjekjerner

Grønn salat med kylling, asparges og pinjekjerner

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. grillet kylling
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn paprika
  • 100 g frisk spinat
  • 1 stk. grønn lollo salat eller annen salat
  • 0,5 dl pinjekjerner

Dressing:

  • 4 ss valnøttolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingsalater finnes i alle varianter. Denne er veldig grønn og god!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. grillet kylling
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn paprika
  • 100 g frisk spinat
  • 1 stk. grønn lollo salat eller annen salat
  • 0,5 dl pinjekjerner

Dressing:

  • 4 ss valnøttolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 23.04.2025 23:55:53 handleliste stengt