Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønn shakshuka

Grønn shakshuka

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 200 g frisk spinat
  • 50 g aspargesbønner
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 stk. egg
  • 50 g fetaost
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 0,25 ts chiliflakes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 234 kcal
Fett 17 g
Protein 16 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Shakshuka lages tradisjonelt med tomatsaus, egg og grønnsaker, og serveres til frokost. Vi har laget en nydelig grønn versjon, og synes den like gjerne kan serveres som lunsj eller som en lett middag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 200 g frisk spinat
  • 50 g aspargesbønner
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 stk. egg
  • 50 g fetaost
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 0,25 ts chiliflakes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 234 kcal
Fett 17 g
Protein 16 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med en gang, gjerne med litt chiliolje og ferskt brød. 

Shakshuka er en av nasjonalrettene i Israel, men man mener at retten egentlig stammer fra nord-afrikanske land som Egypt, Algerie og Tunisia. Varianter av shakshuka finnes i mange land i Midt-Østen. 

Grønn shakshuka kan varieres på mange ulike måter. Spinat kan byttes ut med grønnkål, og aspargesbønner kan for eksempel byttes ut med sukkererter eller frosne erter. 

Grønn shakshuka

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sunn start på året + lytterspørsmål

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 18:00:25