Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Japansk biffsuppe

Japansk biffsuppe

Ingredienser

porsjoner

Topping:

  • 300 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler

Suppe:

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornsnudler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 471 kcal
Fett 18 g
Protein 44 g
Karbohydrater 30 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Topping:

  • 300 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler

Suppe:

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornsnudler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 471 kcal
Fett 18 g
Protein 44 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
Biffsalat 3a

Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander. 

Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.

Japansk biffsuppe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:26:55