Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kokefast potet delt i to
  • 3 stk. gulrot i skiver
  • 6 stilker stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts fennikelfrø
  • 450 g kyllingfilet (à 120 g)
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 stk. tomat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet. Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat. Enkelt, kjapt og supergodt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kokefast potet delt i to
  • 3 stk. gulrot i skiver
  • 6 stilker stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts fennikelfrø
  • 450 g kyllingfilet (à 120 g)
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 stk. tomat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kyllingfilet med ratatouille 3c
Kyllingfilet med ratatouille 3d
Grillet kyllinglår med lun potetsalat 3a.jpg
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lise Sjølset

    Kan man fryse denne gryta? Var veldi mektig for 2 småspiste våksne

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Lise! Gryten kan fryses 😊 Topp å ha på lur for å spare tid på middagen senere! Hilsen Marta, MatPrat

  • Elin Roverudseter

    Litt tam smak om man ikke piffer den opp. Jeg tok 3 buljongterninger, 2 hvitløksfedd og en halv rød hakket chili oppi. Da ble det en herlig hverdagsmiddag til hele familien.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB14 17.02.2025 23:17:59 handleliste stengt