Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel kyllingramen

Enkel kyllingramen

Ingredienser

porsjoner

Kraft:

  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss miso (soyabønnepasta)

Topping:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 300 g kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter og dette er en rask og enkel variant der du bruker ferdig kyllingkraft smakssatt med blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste. Serveres med nudler, kokte egg, skiver av saftig kyllingkjøtt, sprøe grønnsaker og frisk koriander. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kraft:

  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss miso (soyabønnepasta)

Topping:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 300 g kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder
Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.
Enkel kyllingramen trinnbilder
I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder

Enkel kyllingramen trinnbilder

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Silje

    Denne er helt fantastisk god! Skal invitere venner på dette snart, for vi har kjøpt det på restaurant i både Tyskland og Spania, men alltid blitt skuffet ettersom vi lager bedre selv😅

  • Louise FS

    Kjempe god, men er det noen grunn for at dere endret på oppskriften? Før skulle man først frese hvitløken og chillien før man helte vann i kjelen.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Louise! Det var nok for å korte ned prosessen, gjøre det enda enklere å tilberede deilig kyllingramen 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB15 17.02.2025 23:20:57 handleliste stengt