Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel kyllingramen

Enkel kyllingramen

Ingredienser

porsjoner

Kraft:

  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss miso (soyabønnepasta)

Topping:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 300 g kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 13 g
Protein 44 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter og dette er en rask og enkel variant der du bruker ferdig kyllingkraft smakssatt med blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste. Serveres med nudler, kokte egg, skiver av saftig kyllingkjøtt, sprøe grønnsaker og frisk koriander. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kraft:

  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss miso (soyabønnepasta)

Topping:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 300 g kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 13 g
Protein 44 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder
Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.
Enkel kyllingramen trinnbilder
I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder
Enkel kyllingramen trinnbilder

Enkel kyllingramen trinnbilder

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 16:57:31