Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunsuppe med ingefær og chili

Kalkunsuppe med ingefær og chili

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk i tynne båter
  • ca. 400 g kalkunkjøtt (rester)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk i tynne båter
  • ca. 400 g kalkunkjøtt (rester)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
  2. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. 
  3. Riv kalkunkjøttet i mindre biter. 
  4. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere. 

Se flere tips til hva du kan lage hvis du har rester av kalkun.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Isabelle

    Hadde også oppi en Rawit grønn chili, og litt limesaft + ekstra ingefær da jeg ikke fant sitrongress noe sted. Ble kjempegodt! Perfekt for en litt sår hals.

  • Trine Langerud

    Hei Jeg savner at dere skriver litt om tilbehør for eksempel om and som jeg ønsker og prøve. Helstekt and med tilbehør . Mvh Gunn- Trine

    • Cecilie Maske

      Hei, Gunn-Trine! Her har du vår oppskrift på helstekt and https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/helstekt-and/ Det er kanskje ikke så mye tilbehør her, men jeg foreslår at du ser på noen av oppskriftene våre på helstekt kalkun, og velger deg noe av det tilbehøret som du liker. Helstekt and kan godt serveres med samme type tilbehør som kalkun. lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:18:18 handleliste stengt