Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klar nudelsuppe med rein

Klar nudelsuppe med reinsdyr

Ingredienser

porsjoner
  • 2 l god viltkraft , hjemmelagd eller av viltfond
  • 200 g eggnudler
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr , eller flatbiff av rein
  • 1 ss flytende margarin til steking
  • 200 g østerssopp
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 714 kcal
Fett 9 g
Protein 102 g
Karbohydrater 50 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakseksplosjon! Invester noen timer og kok en deilig reinsdyrkraft med masse smak. Da har du basen til å lage en lekker "nordisk ramen" med reinsdyrfilet. Du kan selvfølgelig ta en snarvei og spare tid med å bruke en viltfond.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 l god viltkraft , hjemmelagd eller av viltfond
  • 200 g eggnudler
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr , eller flatbiff av rein
  • 1 ss flytende margarin til steking
  • 200 g østerssopp
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 714 kcal
Fett 9 g
Protein 102 g
Karbohydrater 50 g

Slik gjør du

Jo bedre kraft du har, jo bedre blir suppen. Invester gjerne litt ekstra tid og kok en skikkelig god viltkraft selv. Du får også kjøpt ferdig viltkraft hos noen få forhandlere. I tillegg kan du eventuelt bruke viltfond, det fås kjøpt hos de fleste dagligvareforetninger.
trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

Server suppen straks. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suppe med tre teknikker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 23:18:40