Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt egg med yoghurt og chilismør

Kokt egg med yoghurt og chilismør

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss smør
  • 1 ts grovt chilikrydder
  • 2 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 403 kcal
Fett 33 g
Protein 17 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Perfekt til helgefrokosten eller en deilig brunsj - en uslåelig kombinasjon mellom bløtkokte egg, fløyelsmyk yoghurt og aromatisk chilismør. Litt sitron i yoghurten gir en deilig friskhet! Lager du denne retten med posjerte egg, får du det som kalles Cilbir, elller tyrkiske egg. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss smør
  • 1 ts grovt chilikrydder
  • 2 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 403 kcal
Fett 33 g
Protein 17 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I tyrkiske egg brukes ofte chilikrydderet Pul biber, men får du ikke tak i det kan du bruke et chilikrydder du har, og eventuelt tilsette litt røkt paprika for ekstra smak og farge. Gochugaru er et koreansk chilipulver som også gir en fin farge og en litt mer søtlig smak. 

Server gjerne med sprøstekte skiver godt brød. NB! Oppskriften er næringsberegnet uten brød.

Tyrkiske egg

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Den beste brunchen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 14:53:34