Hopp til hovedinnhold
matprat logo
mager spinatpai

Mager spinatpai

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 449 kcal
Fett 24 g
Protein 24 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne spinatpaien er laget med grovt mel og kesam. Det gir en mager pai som blir deilig og sprø i konsistensen. Kombinasjonen av egg, spinat, muskat og hvitløk gir paien en deilig smak. Du kan lage disse til middag, eller en god lunsj. Paiene er også supre i matpakken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 449 kcal
Fett 24 g
Protein 24 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Mager spinatpai

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 19:08:34