Hopp til hovedinnhold
matprat logo
mager spinatpai

Mager spinatpai

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne spinatpaien er laget med grovt mel og kesam. Det gir en mager pai som blir deilig og sprø i konsistensen. Kombinasjonen av egg, spinat, muskat og hvitløk gir paien en deilig smak. Du kan lage disse til middag, eller en god lunsj. Paiene er også supre i matpakken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Mager spinatpai

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Helene Bing

    Jeg vil bare si at med kesam så er dette den beste paien jeg også har smakt, men må nok si meg enig med Øyvind at 4 fedd blir litt i overkant. 2 holder i store mengder for min smak :)

    • Cecilie Maske

      Hei, Helene! Så hyggelig å høre! Jeg justerer hvitløkmengden litt, og regner med at de som er glade i hvitløk tilsetter mer på egen hånd. Hilsen Cecilie, Matprat

  • Øyvind Øyen

    Dette var dessverre en mislykket rett. Fire fedd hvitløk er altfor mye, selv for en som liker hvitløk. Man kjenner bare den skarpe hvitløksmaken.

    • Britt Marlene Kåsin

      Hei, Øyvind! Det var synd at denne ikke falt i smak! Dette er en veldig mager pai, og selv syns jeg denne får en god smak av hvitløk og muskat. Hvitløkbåter kan variere en del i størrelsen, så juster gjerne ned dersom du har store hvitløksbåter eller hvis du ønsker mindre hvitløksmak. Ønsker deg en fin dag videre. Hilsen Britt Marlene, Matprat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 01.04.2025 17:19:26 handleliste stengt