Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panzanella - italiensk brødsalat

Panzanella

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. persimon
  • 1 stk. rødløk
  • krutonger av ca. 0,5 stk. brød
  • ca. 20 stk. kalamataoliven
  • 0,5 boks cherrytomat
  • 2 stk. mozzarella (á 125 g)
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts balsamico glaze
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stilker frisk basilikum til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du tørt brød - da skal du ikke kaste det! Lag krutonger av brødet og smell sammen en deilig italiensk brødsalat. Fargerikt, friskt, chrunchy og godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. persimon
  • 1 stk. rødløk
  • krutonger av ca. 0,5 stk. brød
  • ca. 20 stk. kalamataoliven
  • 0,5 boks cherrytomat
  • 2 stk. mozzarella (á 125 g)
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts balsamico glaze
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stilker frisk basilikum til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du lage krutonger til denne retten, beregn ca. et halvt landbrød til 4 porsjoner. Følg gjerne vår oppskrift på krutonger. Har du ikke krutonger eller tørt brød til overs kan du også bruke krutonger kjøpt på butikken. 

Panzanella - italiensk brødsalat

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Fra retter til digge rester

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 12:01:22 handleliste stengt