Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Papayasalat med biffspyd

Papayasalat med biffspyd

Ingredienser

porsjoner

MARINADE:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 dl nøytral olje

PAPAYASALAT:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 75 g peanøtter
  • 1 stk. strimlet grønn papaya
  • 300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter
  • 2 stk. gulrot , i tynne strimler
  • 250 g rød cherrytomat , delt i 2
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 488 kcal
Fett 26 g
Protein 43 g
Karbohydrater 18 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Papayasalat er en gjenganger i det thailandske kjøkken. Salaten er sprø, frisk, syrlig og samtidig litt sterk. Sammen med saftige smakfulle grillspyd med mørt biffkjøtt er dette en favoritt på grillen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

MARINADE:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 dl nøytral olje

PAPAYASALAT:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 75 g peanøtter
  • 1 stk. strimlet grønn papaya
  • 300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter
  • 2 stk. gulrot , i tynne strimler
  • 250 g rød cherrytomat , delt i 2
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 488 kcal
Fett 26 g
Protein 43 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Papayasalat med biffspyd
Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst i stedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste butikker med asiatiske råvarer, eller på internett. En mandolin er også fin å bruke.

Server biffspydene sammen med den friske og spicy papayasalaten. 

Grønn papaya kan være litt vanskelig å få tak i. Som erstatning kan du strimle gulrot og litt hodekål, og følge oppskriften som beskrevet. Kjøp vanlig små papaya, del i terninger, og vend terningene inn i salaten.
Papayasalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 08:36:11